The Guardian, de krant die voorop loopt met crowdsoursing, heeft een interactieve kaart beschikbaar gesteld waarop de bezuinigingen op cultuur zichtbaar zijn die regeringen in heel Europa doorvoeren. Dat Nederland voorop loopt, weten we al, maar in Spanje gaat het ook niet best, zoals we hadden kunnen verwachten.

Je kunt zelf meewerken aan de opbouw van de kaart, en dat is mooi , want zo zien we onszelf weer eens in wat breder verband. In Nederland is zoiets ook spontaan van de grond gekomen, maar die kaart is beperkt tot onze grenzen. Hier de europese schaal. En dan ziet het er toch weer anders uit.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Zelf bijdragen kan ook via dit formulier