Meteen naar de inhoud

Europese bezuinigingskaart raakt vol

The Guardian, de krant die voorop loopt met crowdsoursing, heeft een interactieve kaart beschikbaar gesteld waarop de bezuinigingen op cultuur zichtbaar zijn die regeringen in heel Europa doorvoeren. Dat Nederland voorop loopt, weten we al, maar in Spanje gaat het ook niet best, zoals we hadden kunnen verwachten.

Je kunt zelf meewerken aan de opbouw van de kaart, en dat is mooi , want zo zien we onszelf weer eens in wat breder verband. In Nederland is zoiets ook spontaan van de grond gekomen, maar die kaart is beperkt tot onze grenzen. Hier de europese schaal. En dan ziet het er toch weer anders uit.

Zelf bijdragen kan ook via dit formulier

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur