Meteen naar de inhoud

Eindelijk weer een Nederlandse film in competitie in Cannes: Borgman van Alex van Warmerdam

Aan een grote frustratie van de Nederlandse filmwereld is een eind gekomen. Na 38 jaar hebben we weer een film in de hoofdcompetitie van Cannes. De nieuwe film van Alex van Warmerdam Borgman dingt mee naar de Gouden Palm, zo werd vanmorgen bekendgemaakt. De laatste Nederlandse film die deze eer te beurt viel was in 1975 Mariken van Nieumeghen van Jos Stelling.

"We zijn ongelofelijk blij. Het Filmfestival van Cannes zie ik als de Olympische Spelen van de cinema. Het hoogste podium waarop je je...

Je kunt nu inloggen om verder te lezen!

Welkom in het archief van Cultuurpers! Als lid heb je toegang tot alle, meer dan 3000 berichten die we sinds onze oprichting in 2009 hebben geplaatst!

(Recente berichten (jonger dan drie maanden) zijn voor iedereen te lezen, dankzij onze leden!)

Word lid, of log hieronder in:

Leo Bankersen

Leo Bankersen schrijft over film sinds Chinatown en Night of the Living Dead. Recenseerde als freelance filmjournalist lange tijd voor de GPD. Is nu, onder andere, een van de vaste bijdragers aan De Filmkrant. Breekt graag een lans voor kinderfilms, documentaires en films uit niet-westerse landen. Andere specialiteiten: digitale zaken en filmeducatie.Bekijk alle berichten van deze auteur