We hebben nog lang niet alle info binnen, maar we hebben inmiddels  genoeg: het Bureau Promotie Podiumkunsten (BPP), gefinancierd door de Vereniging van Schouwburg en Concertgebouw Directies, kapt ermee per 1 oktober. Reden onbekend, maar de malaise in de cultuursector, en vooral de podiumkunsten, zal er vast mee te maken hebben.

Eerder werd al bekend dat de  Nederlandse Associatie van Podiumkunsten, de NAPK, vrijwel gedecimeerd was dankzij de de subisdiekorting die de podiumkunsten zwaarder trof dan alle andere kunsten bij elkaar, waardoor een groot deel van de staf op straat kwam te staan. Dat het hele BPP nu dicht moet, en 12 mensen met een leuke opleiding en totaal irrelevante werkervaring (volgens het UWV) op straat staan, is een teken aan de wand.

Mocht iemand nog iets willen met de Geefwet van Martin Bosma en Halbe Zijlstra: de tijd om te investeren in de podiumkunsten lijkt definitief voorbij. Immers: dat BPP had ook de taken van het Theaterinstituut Nederland overgenomen, waar het ging om het promoten van Nederlandse podiumkunsten in het buitenland. Ook dat houdt nu op, of wordt overgenomen in een sterfhuis waar enkele bestuurders een een tweede hypotheek van nemen.

Het is dieptriest

De crisis heeft even tijd nodig. Vanaf deze herfst zal de kaalslag steeds duidelijker worden. Wij houden u op de hoogte.

Goed om te weten
Het kan natuurlijk ook allemaal komen door wanbeheer, wanbeleid en mannetjesdingetjes. De officiële brief van het bestuur vindt u hier. Inderdaad iets met ‘anderen die de taken overnemen’. Betekenisvolle quote: “Desondanks is het positief dat er oplossingen zijn gevonden waarbij de verstrekte subsidies beschikbaar blijven om de lopende projecten te  kunnen blijven uitvoeren.”

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Klik om toegang te krijgen tot brief-dd-02082013.pdf

Comments are closed.