Je zult maar scenarioschrijver zijn. Of journalist voor een documentaireprogramma. Dan krijg je in dus geen cent meer voor je werk. Echt. De omroepen zijn al niet scheutig. Maar dan.  Al het geld dat de kabelmaatschappijen verdienen aan de televisiekijkers van Nederland, verdwijnt namelijk in de zakken van een paar Amerikaanse bedrijven, die het weer delen met een paar omroepbazen, producenten en nog zo wat grootverdieners. Voor de mensen die dat allemaal bedenken en schrijven hebben al die bazen niets over. Zo wordt winst maken wel heel makkelijk.

Dat was lang beter geregeld, maar om het simpele feit dat ze er geen zin meer in hadden zijn clubs als en UPC zomaar opeens opgehouden met betalen. Dat kost een beetje schrijver nu zomaar een paar duizend euries per jaar. Geld voor de boodschappen. Terwijl de baas van Ziggo onlangs nog klaagde dat hij maar 15,7 miljoen verdiende. Netto.

Groot onrecht, kortom.

Reden voor de LIRA, de belangenorganisatie voor iedereen die in Nederland schrijft, om naar de rechter te stappen. Op 15 april is het zover. Komt allen. Zou ik zeggen. Niet alleen de schrijvers, maar misschien nuttig als kijkers ook eens solidair zijn. Zonder schrijvers wordt het immers nogal kaal. Op TV.

Meer hierover op de site van Lira, en een heel helder filmpje van de hand van Udo Prinssen van Carambolas Films..  

Foto bovenaan:

13 reacties op “Ziggo en UPC aangeklaagd. Schrijvers naar de rechter omdat kabelmiljardairs niet willen betalen”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top