Het gaat om de zomer van 2015. Dan speelt Benedict Cumberbatch de titelrol in Hamlet, te zien in het Barbican Center in Londen. Voor de voorstelling, die 12 weken lang speelt, zijn in de eerste uren na de opening van de kaartverkoop, gisteren, al 214% meer kaarten verkocht dan voor de tournee van Jay Z en Beyoncé, die op dezelfde ochtend in de verkoop ging.

Voor wie de afgelopen seizoenen heeft zitten slapen: de 38-jarige Benedict Cumberbatch is vooral bekend als Sherlock in de laatste series die de BBC over Sherlock Holmes maakte. Zijn ster is sindsdien pijlsnel gestegen. Zo was Cumberbatch ook te zien in de verfilming van The Hobbit, en speelde hij de kwade genius in de laatste Star Trek-film, Into Darkness.

Hij heeft, zoals dat heet, je-ne-sais-quoi. Zoals hier te zien is:

In de Hamlet, een stuk geschreven door William Shakespeare in 1600, schijnen ook andere acteurs mee te doen. De voorstelling is in 2015 te zien in het Barbican Center in Londen, van 5 augustus tot en met 31 oktober.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Er is inmiddels een wachtlijst.