Het gaat om de zomer van 2015. Dan speelt Benedict Cumberbatch de titelrol in Hamlet, te zien in het Center in . Voor de voorstelling, die 12 weken lang speelt, zijn in de eerste uren na de van de kaartverkoop, gisteren, al 214% meer kaarten verkocht dan voor de tournee van Jay Z en Beyoncé, die op dezelfde ochtend in de ging.

Voor wie de afgelopen seizoenen heeft zitten slapen: de 38-jarige Benedict Cumberbatch is vooral bekend als Sherlock in de laatste series die de over Sherlock Holmes maakte. Zijn ster is sindsdien pijlsnel gestegen. Zo was Cumberbatch ook te zien in de verfilming van The Hobbit, en speelde hij de kwade genius in de laatste Star Trek-film, Into Darkness.

Hij heeft, zoals dat heet, je-ne-sais-quoi. Zoals hier te zien is:

In de Hamlet, een stuk geschreven door William in 1600, schijnen ook andere acteurs mee te doen. De voorstelling is in 2015 te zien in het Barbican Center in Londen, van 5 augustus tot en met 31 oktober.

Er is inmiddels een wachtlijst.

Foto bovenaan:
Scroll naar top