Er is al heel veel gezegd over Robin Williams. En waarom het erg is dat hij dood is. Blijft over het beeld dat de beste humor niet zonder een inktzwarte achtergrond kan bestaan. Humor is dan een ideaal middel om je duistere kant de baas te kunnen. Hoe duisterder, hoe meer humor, dus. Stephen Fry spreekt over de extremiteiten van dit fenomeen: de bipolaire stoornis.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Ook Robin Williams leed aan een bipolaire stoornis.

Maar in 1978 wisten we dat nog niet. Het begon allemaal met de donkere, maar sterverlichte achtergrond van outer space, waar  de planeet Ork zweeft. De plek waar Mork vandaan kwam. Mork en Mindy was volgens mij de eerste scifi comedy die ook echt leuk was. En dat vooral dankzij Robin Williams.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53e9f613c8029_search-form” cat_id=”3133″ cat_select=”0″ default_search=”robin williams” name=”Robin” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

In plaats van de opsomming van hoogtepunten en dieptepunten dus nu maar  een hele aflevering Mork & Mindy. De allereerste. Lekker traag.

https://www.youtube.com/watch?v=WQx4–L0TdY

 

Foto bovenaan:
Scroll naar top