23.000 handtekeningen en een heleboel openbare bijeenkomsten hebben ervoor gezorgd dat het indrukwekkende van Brett Bailey in Londen is afgelast. De voorstelling, of liever gezegd, de manifestatie, is eerder met groot succes te zien geweest in , en oogstte ook in Edinburgh niets dan lof. Ook wij zijn er wezen kijken, en we waren onder de indruk.

In Exhibit B wordt een moderne versie gebracht van de Menselijke Dierentuin zoals die in en bestond tot en het begin van de 20ste eeuw. Inwoners van Afrika werden aan de bevolking getoond in kooien. De Zuidafrikaanse kunstenaar Brett Bailey zet in Exhibit B acteurs in kooien, met bordjes om hun nek, om zo de westerse toeschouwer te confronteren met zijn nog steeds diep racistische kijk op andersgekleurde medemensen.

Volgens de organisator van de protesten, Sara Myers, gaat die ironische dubbele bodem verloren bij dit kunstwerk. Volgens haar is de manifestatie een stap terug in de geschiedenis.

Bron

Foto bovenaan:

Onze vraag: heb je zelf Exhibit B gezien en wat denk je van de stelling van Sarah Myers?

Scroll naar top