Update: tekst aangepast na tips van onze oplettende lezer Sebastiaan Smits. Het Deense Nationale Kamerorkest stopt per 31 december. Wegbezuinigd. Maar niet vanwege dit filmpje dus, zo wist Sebastiaan Smits te melden.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

 

Dat komt dus gewoon door een bezuiniging op de omroep (ook in Denemarken ligt kennelijk iets te rotten), waar het Kamerorkest onder valt/viel. Ze wilden kennelijk alleen weten wat een tango spelen met een peper in je mond met de muziek, en met jou doet. Op verzoek van een peperpromotor. Welnu: het resultaat is bedroevend.

In iets wat er eigenlijk helemaal niet uitziet, en wat best nergens naar klinkt, zien we het orkest langzaam maar zeker een marteldood sterven tijdens het spelen van een overbekende tango.

We zien de meerwaarde van die pepers hier dus niet direct, en dat zal het orkest ook hebben willen zeggen. Komt ook omdat ze in Denemarken die uitdrukking van ons niet kennen. Ze hebben de peper niet in de juiste lichaamsopening gestopt.

Zijn wij dus benieuwd of hier te lande een orkest is dat de Nederlandse uitdrukking ‘En nu met meer peper in je reet!’ aan een praktijktoets wil onderwerpen.

We kennen wel een orkest dat een pr-stuntje nodig heeft.

Foto bovenaan:
Scroll naar top