Ze waren altijd een beetje het afvoerputje van marketingland: stadspromotiemensen of citymarketeers. Vooral kunst- en cultuurmarketeers zagen ze liever gaan dan komen, want het kost hun alleen maar geld. Leuk idee dus van Cultuurpers-partner ACMC om ze eens samen te brengen.

Inmiddels heeft Citymarketing namelijk de wind mee. Stadspromotie is hot, en heeft ontdekt waar de kracht ligt: buiten de eigen stadsgrenzen. Amsterdam zou Rotterdam het liefst inlijven als Amsterdam Harbour, en Holland Promotie ziet de havenstad al als het Architectuurdistrict, zoals Friesland het Nederlandse Lakedistrict wordt genoemd. Amsterdam is daarbij de gezellige binnenstad.

Al hadden Utrechters liever die naam gehad, met Amsterdam als leuke hoerenbuurt. Maar dat werkt ook niet meer, sinds de boel daar is gekuist.

We verzamelden de tweets:

Scroll naar top