De is voorbij. Zeker als je in de beeldende kunsthandel zit. In 2014 groeide de kunstmarkt wereldwijd met 7% ten opzichte van het topjaar 2013. In totaal zette de kunsthandel vorig jaar een waarde van 51 miljard euro om, waarmee die markt bijna zo groot is als de economie van Oezbekistan.

De internationaal gezaghebbende website artnet meldt dat vandaag in hun jaarlijkse ‘ Art Market Report’, dat elk jaar bij de opening van de chique kunstbeurs in wordt gepresenteerd.

Trends worden daarin opnieuw bevestigd. Het grote geld – en het grote gokken – zit in de : 24,4 miljard wordt besteed aan die na de is gemaakt. Daarmee groeit die 19% ten opzichte van 2013. De Piketty-factor speelt ook een steeds grotere rol: de rijken worden steeds sneller steeds rijker, de armen steeds armer. In die 51 miljard kunsthandel zitten 1530 kunstwerken van meer dan 1 miljoen euro, en zijn er zelfs 96 die meer opbrachten dan 10 miljoen. Een groei van 17 procent.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Overigens koop je die dure werken niet via Marktplaats. Blijkt. De online handel in kunst, 6,6% van de totale markt, gaat vooral over kunstwerken die tussen de 1000 en 50.000 euro opbrengen. Het middensegment, aldus Artnet.

 

Foto bovenaan:
Tefaf
Scroll naar top