Meteen naar de inhoud

Ongekende bouwkoorts en optimisme bij Nederlandse bioscopen

De nieuwste bioscoop van Nederland staat in Alkmaar en heet Vue. Deze op zondag 14 februari geopende multiplex is ook de eerste in ons land die deze naam draagt. Vue is de Britse keten die een half jaar geleden de 21 JT-bioscopen, waaronder die in Alkmaar, overnam. Twee trends komen hier samen: buitenlands kapitaal en de enorme nieuwbouw- en renovatiewind die door de Nederlandse bioscoopwereld waait. Als dat maar goed gaat.

Wat dat betreft is het gloednieuwe complex in Alkmaar, waar we hier a...

Je kunt nu inloggen om verder te lezen!

Welkom in het archief van Cultuurpers! Als lid heb je toegang tot alle, meer dan 3000 berichten die we sinds onze oprichting in 2009 hebben geplaatst!

(Recente berichten (jonger dan drie maanden) zijn voor iedereen te lezen, dankzij onze leden!)

Word lid, of log hieronder in:

Leo Bankersen

Leo Bankersen schrijft over film sinds Chinatown en Night of the Living Dead. Recenseerde als freelance filmjournalist lange tijd voor de GPD. Is nu, onder andere, een van de vaste bijdragers aan De Filmkrant. Breekt graag een lans voor kinderfilms, documentaires en films uit niet-westerse landen. Andere specialiteiten: digitale zaken en filmeducatie.Bekijk alle berichten van deze auteur