Wat gebeurt er als je iemands hoofd eraf haalt? Weinig, zult u zeggen, aangezien het bijbehorende lichaam overlijdt. Maar dan heeft u het mis. Op de eerste GRIP-avond in het Utrechtse Theater Kikker liet Steven Michel namelijk zien dat de rest van het lichaam de boel dan gewoon overneemt. Fascinerend om te merken hoe je van een blote rug op zijn kop met een turquoise sportbroek daarboven vanzelf een poppetje gaat maken. Met rare armpjes.

Deze diashow vereist JavaScript.

Jan Martens, de kunstenaar die deze GRIP-avonden heeft bedacht, heeft eigenlijk maar één doel in het leven, zo antwoordde hij vooraf op een vraag uit het publiek. Martens wil je anders laten kijken naar de wereld. Een alternatief oog bieden. Welnu, op deze eerste avond kunnen we stellen dat die missie is geslaagd. Zo’n hilarisch, maar tegelijk soms ook hypnotiserend stuk als ‘They Might Be Giants’ van Steven Michel is met de volle veertig minuten de omweg zeker waard. Je kunt je nog vaker laten verrassen, dit weekend nog.