De verwachtingen waren hooggespannen. Zowel als Barbara Hannigan was genomineerd voor een Grammy Award 2018. Hannigan was voorgedragen voor Best Classical Solo Vocal Album, voor haar opnames van van Berg, Gershwin & Berio. De Leeuw dong mee in de categorie Best Classical Compendium met zijn compilatie van alle gedirigeerde koor- en ensemblestukken van György Kurtág.

Hannigan verzilvert nominatie, De Leeuw grijpt naast

Hannigan wist haar nominatie zondag 28 januari te verzilveren, De Leeuw greep ernaast. De meldt op haar website dat geen enkele grammy naar ging. Hannigan dirigeert op haar winnende cd Crazy Girl Crazy echter het oerhollandse Ludwig Orkest. Geheel verdiend wordt in Amsterdam nu de champagne ontkurkt. Het is een prachtuitgave, met bruisend spel en meeslepende zang van de dirigerende sopraan.

Overigens had ik ook de uitgave van Kurtág van harte een grammy gegund, ik noemde hem eerder ‘historisch‘. Het , Cappella Amsterdam, Asko|Schönberg en een keur aan solisten leverden een topprestatie; de opname is vlekkeloos. Maar De Leeuw en de zijnen werden voorbijgestreefd door de cd All Things Majestic, gewijd aan de Amerikaanse componist Jennifer Higdon. ‘Een beetje teleurstellend’ zei De Leeuw tegen het ANP. Maar alleen al de nominatie heeft de cd-box een flinke boost gegeven.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

En dat de uiteindelijk ging naar een portretcd van een vrouwelijke componist makes my day.

Een overzicht van alle winnaars vind je hier.

Foto bovenaan:
Barbara Hannigan Crazy Girl Crazy ALPHA 293_DIGI_V3.indd
Scroll naar top