‘Nederlandse cultuurwereld zit vol met gelukkige vrijwilligers.’ Waarom de Cultuurindex de plank mis slaat.

Afgelopen dinsdag, 24 juli, in een week waarin heel Nederland vrijwillig voor pampus of elk willekeurig ander eiland ligt, kwam de Cultuurindex met een belangrijk stuk. In ‘Vijf vragen over vrijwilligerswerk beantwoord’ beantwoordt de Cultuurindex inderdaad vijf vragen. De vraag is echter hoe relevant deze vragen zijn voor de staat van de professionele cultuur in Nederland. En, nog belangrijker: speelt dit artikel een rol in de discussie over de slechte arbeidsmarkt in de Nederlandse kunsten?

Word lid en lees alles met 1 keer inloggen

Met de lees verder-knop hieronder word je geen lid, maar koop je alleen dit ene stuk met een tegoed bij onze partner Feather.
Een echt lidmaatschap van Cultuurpers biedt meer, zoals onbeperkte toegang tot ALLE verhalen (en een nieuwsbrief).

Al lid? Top! Log hieronder in


Het stuk biedt op deze twee, uiterst belangrijke, vragen geen enkel antwoord. En dat is meer dan jammer.

[gravityform id="10" title="true" description="true" ajax="true" tabindex="0"]

1 REACTIE

  1. Bedankt voor je kritische reactie op het jongste stuk dat we plaatsten op cultuurindex.nl waarin we de nieuwe cijfers van het CBS over vrijwilligerswerk hebben samengevat adhv 5 vragen. Inmiddels hebben we het stuk voorzien van een nawoord/postscriptum naar aanleiding van je reactie. Te lezen op: https://www.cultuurindex.nl/nieuws/vijf-vragen-over-cultureel-vrijwilligerswerk-beantwoord
    Overigens gaat het decembernummer van Boekman dieper in op de culturele arbeidsmarkt, waarbij ook de rol van vrijwilligers aan bod zal komen. Voorafgaand aan het verschijnen van het nummer wordt een serie presentaties georganiseerd rondom het thema. Wellicht tot bij een van deze bijeenkomsten.

Comments are closed.