Wat heeft Billy Wilder met Mad Men en Breaking Bad te maken? Of met een voetbalteam in een grot? Alles, zo blijkt. De in 2002 overleden filmmaker blijkt veel en veel belangrijker voor onze beeldcultuur dan iemand als Alfred Hitchcock. Althans: daar begint het sterk op te lijken. Eye, het markante filmtheater en -museum in Amsterdam, staat vanaf nu tot begin september in het teken van de maker van Some Like it Hot en – vooral – Sunset Boulevard.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Voor de Cultuurpers Podcast spreekt Helen Westerik met Leo van Hee. Hij is programmeur van Eye en samensteller van het Billy Wilder-retrospectief. van hem horen we waarom een beroemd schrijver als Raymond Chandler van Wilder aan de drank raakte, en wat zich in Albuquerque afspeelde, dat zo belangrijk was voor hele generaties film- en televisiemakers.

Podcast


Luister mee, naar een schrijver die films maakte die minstens even mooi waren om naar te luisteren als om naar te kijken. De podcast is ook te horen op platforms als Spotify, Apple Podcast en Google Podcasts

Goed om te weten Goed om te weten
Tot begin september in Eye, Amsterdam. Inlichtingen.

Foto bovenaan:
Foto: Helen Westerik
Scroll naar top