Het eerste seizoen van True Detective uit 2014 was een enorm succes. Een Southern moordmysterie met een occult tintje. Naast de ‘wie heeft het gedaan’ verhaallijn gaat het seizoen vooral ook over de gecompliceerde karakters van Martin Hart en Rust Cole (overtuigend gespeeld door Woody Harrelson en Matthew McConaughey). Er was een rauwe en voelbare chemie tussen de twee. De serie was een mix van symbolisme, psychologie en seriemoord waar de kijker zich op kon uitleven. Dit resulteerde in complete theorieën over wie uiteindelijk de ‘Yellow King’ was. Halsreikend werd er daarom uitgekeken naar het tweede seizoen. Dit bleek een flop. Een drama, en niet in de goede zin van het woord. Nu, vijf jaar na het eerst seizoen, probeert HBO met een derde serie het succes van 2014 te evenaren en de kijker het tweede seizoen te laten vergeten.

Leden lezen gewoon door

(Met de betaalknop hieronder word je geen lid, maar koop je steeds losse stukken met een tegoed van onze partner Katalysis. Een echt lidmaatschap van Cultuurpers biedt meer, zoals onbeperkte toegang tot ALLE verhalen (en een nieuwsbrief).)

Ziggo zendt True Detective seizoen 3 uit vanaf 14 januari, maar ik kreeg de kans om de eerste vijf afleveringen te bekijken.

[gravityform id="10" title="true" description="true" ajax="true" tabindex="0"]

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.