In 2016 initieerde fotograaf en beeldend kunstenaar Jaap van den Berg een bijzonder project in Gouda. In het historische centrum op de Markt stelde hij diverse mensen van allerlei rangen en standen de vraag: Waarom gaat het goed in je leven? Mensen die op die vraag ingingen zette Van den Berg daarna op de foto.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Er werden 140 portretten gekozen voor een tentoonstelling in museum Gouda. In opdracht van museum Gouda en Jaap maakte ik er de volgende korte film bij, die in het museum tijdens de expositie van oktober 2016 tot februari 2017 werd vertoond.

In deze onzekere Corona tijden een hoopvol en relativerend project om nog eens in herinnering te roepen.

 

 

Foto bovenaan:
Jaap van den Berg

Over de auteur van dit verhaal:


Cultuurpers is er voor de leden. Als lid maak je ons mogelijk.

Klik HIER en word lid!

Foto bovenaan:
Jaap van den Berg
Scroll naar top