En zo valt de keten om. Waarom de onderlinge afhankelijkheid van de kunsten voor langdurige culturele kaalslag zorgt.

De Utrechtse Theatergroep verkeert in zwaar weer. Net als alle andere theatergezelschappen kunnen ze hun werk niet doen, en zijn voorstellingen uitgesteld of afgelast. Dat het niet alleen voor de lopende ’s geldt, blijkt nu. Ook voorstellingen die voor het najaar en volgend voorjaar op de rol stonden, zijn afgelast. Het gezelschap meldt dat in een persbericht.

Beste lezer: Donaties zijn welkom!
Avatar Dankzij donaties van lezers kan ik mijn verhaal kwijt op deze site. Je kunt helemaal zelf bepalen wat dit verhaal je waard is.
Doneer hier

Waardeer dit verhaal!

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aluin zou een voorstelling maken rondom een nieuwe expositie over keizer Domitianus in het van Oudheden te . Deze expositie wordt in z’n geheel een jaar opgeschoven. Voor met geplande exposities met internationale topstukken is het niet meer mogelijk deze tentoonstellingen op tijd te realiseren. In dit geval, zo meldt een woordvoerder van het gezelschap, komt het vooral ook omdat veel van de werken die het zou tonen, uit het zwaar getroffen, en in volledige verkerende Italië moeten komen.

Uitstel?

Of Aluin weer mee kan werken aan de uitgestelde expo, is de vraag, want plannen moeten dan opnieuw worden aangepast. Hoe ingewikkeld dat is, bleek nadat het gezelschap het persbericht had uitgestuurd: ‘Ik werd toevallig net ook gebeld voor een voorstelling in het theater die al geprogrammeerd stond in februari 2021 om het af te zeggen, omdat ze hun programma moeten wijzigen of voorstellingen moeten inhalen.’

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Soortgelijke geluiden klinken ook uit de muzieksector, waar vooral en zalen met internationaal toerende gasten schade melden die tot en met volgend seizoen, of zelfs langer, effect zal hebben.

Binnenkort volgt een podcasts over precies deze .

Nog steeds. Waardeer de auteur!
Onafhankelijke cultuurjournalistiek is nog steeds nodig. Wij doen het al elf jaar, met succes, dankzij donaties! Bepaal dus zelf wat dit verhaal je waard is en doneer!

Waardeer dit verhaal!

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar top