Netflix en het Nederlands Filmfonds hebben vandaag de oprichting van een nieuw steunfonds bekend gemaakt. Dit moet hulp bieden aan medewerkers aan film- en tv-producties die door corona stil zijn komen te liggen. Netflix stelt hiervoor 1 miljoen euro beschikbaar. Een bedrag vergelijkbaar met het budget van een kleine Nederlandse speelfilm.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Dit maakt deel uit van een breder pakket van maatregelen dat Netflix internationaal aanbiedt. Het is daarmee onderdeel van een fonds van 100 miljoen dollar die Netflix heeft vrijgemaakt voor steun aan medewerkers in de creatieve sector wereldwijd.

Filmfonds

Zowel Netflix als het Filmfonds hopen dat ook andere partijen gaan bijdragen. Doel is de infrastructuur van Nederlandse filmmakers en aanverwante professionals te behouden.

Bero Beyer, directeur van het Filmfonds, spreekt in een persbericht van ‘fantastisch nieuws’. “Als Fonds stellen we ons tot doel de productiviteit van de Nederlandse filmwereld door te laten gaan. We willen zorgen dat de hele keten zo in stand blijft dat er komend najaar en later ook nog mooie Nederlandse producties te zien zijn. We zijn enthousiast over de steun van Netflix voor film- en TV-professionals, naast de recent aangekondigde steun van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor de bredere cultuursector.”

Voor je verder leest...

Steeds meer mensen en instellingen zijn lid. Omdat ze onafhankelijke cultuurjournalistiek belangrijk vinden.
Word ook lid, kijk hier:

Netflix

Lina Brouneus, Director of Co-Production & Acquisition bij Netflix, stelt: “We zijn dankbaar dat we met het Nederlands Filmfonds kunnen samenwerken om de zwaarst getroffen medewerkers in de TV- en filmindustrie te ondersteunen.”

“We willen daarom ons steentje bijdragen om diegenen te helpen die onze steun het hardst nodig hebben in deze ongekende tijden.”

Goed om te weten Goed om te weten
De regeling wordt komende week verder uitgewerkt en gepubliceerd op de website van het Filmfonds: www.filmfonds.nl

 

Laat weten wat je ervan vindt
Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

Foto bovenaan:
Scroll naar top