Meteen naar de inhoud

‘We zijn voor nu even klaar met Zoomen’. Holland Festival kijkt met gemengde gevoelens terug op editie 2020 (met geluid)

Ze zijn voor het eerst sinds de lockdown op 13 maart weer gedrieën op het kantoor bij elkaar. Het interview, waarin directeur Emily Ansenk, muziekprogrammeur Jochem Valkenburg en theaterprogrammeur Annemieke Keurentjes  de balans opmaken van de eerste – en hopelijk enige – online editie van ‘s lands meest prestigieuze podiumkunstenfestival, vindt een dag na de afsluiting plaats.

Er was geen afterparty voor de medewerkers, geen terugblik op feestelijke avonden in Carré, de Stadsschouwburg of het Concertgebouw. En Annemieke Keurentjes en Jochem Valkenburg zaten de volgende ochtend ook niet in de trein op weg naar een voorstelling die ze voor volgend jaar wilden boeken.

Podcast

Alles is anders, deze editie. We praten erover en ze vertellen wat ze geleerd hebben, en wat ze – eventueel – meenemen naar volgende edities. Wat ze in ieder geval mee gaan nemen? ‘De Podcast’, zegt Annemiek Keurentjes: ‘De podcast die we samen met de Groene Amsterdammer maakte was de perfecte sfeerinleiding op het festival. Daar gaan we zeker volgend jaar mee door.’

Daarom nu, in een iets prinitivere setting, geluid (dat we dan maar en podcast noemen, maar vooral een registratie is: het gesprek in een stil kantoor van het Holland Festival. Met 8D effect, dat wel. Sort of.

Goed om te weten Goed om te weten
Zie voor de verdere details het Persbericht.

Wijbrand Schaap

Cultuurpers heet het geesteskind dat ik in 2009 op de wereld zette. Voor ik dat deed was ik (sinds 1996) kunstverslaggever voor onder meer Algemeen Dagblad, Utrechts Nieuwsblad, Rotterdams Dagblad en GPD. Daarvoor deed ik van alles. Studeren enzo. Theater maken. Inspraakavonden notuleren. In een bandje spelen. Ik schreef - en schrijf ook voor specialistische bladen als TM, Boekman, Ons Erfdeel en De Vogelvrije Fietser. Ik help je met schrijven als je het heel lief vraagt. Ik ben getrouwd met Suzanne Brink en heb een kat die Edje heet, een pup die Fonzie heet en een hond die genoemd is naar Rufus Wainwright.Bekijk alle berichten van deze auteur