Na het besluit om Circolo 2020 af te gelasten, zijn we direct aan de slag gegaan om na te denken over ‘The Alternative’. Circusmakers kunnen immers niet rustig op hun handen blijven zitten. Die willen en moeten spelen en wij als festivalorganisatie willen hen die kans en dat podium geven.

Van 19 tot en met 24 oktober vindt Festival Circolo: The Alternative plaats. Niet in het Leijpark maar in Poppodium 013 en de Koepelhal en met een focus op een nieuwe generatie circusmakers. Circusartiesten waarvan de meesten in Nederland gevestigd zijn of nog worden opgeleid aan de circus- of dansacademies. Veelal premières of voorstellingen in ontwikkeling.

Circolo is erg blij dat de wereldpremière van Surface door Familiar Faces toch door kan gaan. Dat lukt omdat Poppodium 013, in het bezit van een ontheffing voor de zaalcapaciteit, direct medewering verleende om de voorstelling daar onderdak te bieden. Hierdoor kunnen zo’n 200 bezoekers de voorstellingen bijwonen.  Surface is te zien op 19, 20 en 21 oktober om 20.30 uur.

De Koepelhal vormt voor vijf dagen de circustent voor vele korte voorstellingen van nieuwe circusmakers. Marta & Kim brengen hun première van Fase; een acrobatische voorstelling die zich door het beweegt. Piet van Dijcke & Peter van der Heijden spelen in de première van On/Off met straps en het aan krijgen van een peertje. 4 nieuwe circusmakers die dit jaar afstudeerden aan de Circusopleiding ACaPA kregen van de Keep an Foundation een beurs om hun eerste professionele productie te ontwikkelen. Ook zij staan op het programma.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

In het totaal presenteert Festival Circolo: The Alternative 11 voorstellingen waarvan vier (wereld) premières. Kaarten zijn vanaf vrijdag 9 oktober te koop via de website van Festival Circolo. Tickets kosten van € 5,- tot € 20,-. Voor meer informatie over het programma www.festivalcircolo.nl.

Festival Circolo probeert later dit jaar nog een aantal van de oorspronkelijk geprogrammeerde internationale producties naar te halen voor Festival Circolo The Alternative 2

Foto bovenaan:
Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!
Scroll naar top