Meteen naar de inhoud

Circolo 2020 gaat toch door – Festival Circolo: THE ALTERNATIVE in Poppodium 013 & Koepelhal Tilburg

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Na het besluit om Festival Circolo 2020 af te gelasten, zijn we direct aan de slag gegaan om na te denken over ‘The Alternative’. Circusmakers kunnen immers niet rustig op hun handen blijven zitten. Die willen en moeten spelen en wij als festivalorganisatie willen hen die kans en dat podium geven.

Van 19 tot en met 24 oktober vindt Festival Circolo: The Alternative plaats. Niet in het Leijpark maar in Poppodium 013 en de Koepelhal en met een focus op een nieuwe generatie circusmakers. Circusartiesten waarvan de meesten in Nederland gevestigd zijn of nog worden opgeleid aan de circus- of dansacademies. Veelal premières of voorstellingen in ontwikkeling.

Circolo is erg blij dat de wereldpremière van Surface door Familiar Faces toch door kan gaan. Dat lukt omdat Poppodium 013, in het bezit van een ontheffing voor de zaalcapaciteit, direct medewering verleende om de voorstelling daar onderdak te bieden. Hierdoor kunnen zo’n 200 bezoekers de voorstellingen bijwonen.  Surface is te zien op 19, 20 en 21 oktober om 20.30 uur.

De Koepelhal vormt voor vijf dagen de circustent voor vele korte voorstellingen van nieuwe circusmakers. Marta & Kim brengen hun première van Fase; een acrobatische voorstelling die zich door het publiek beweegt. Piet van Dijcke & Peter van der Heijden spelen in de première van On/Off met straps en het aan krijgen van een peertje. 4 nieuwe circusmakers die dit jaar afstudeerden aan de Circusopleiding ACaPA kregen van de Keep an Eye Foundation een beurs om hun eerste professionele productie te ontwikkelen. Ook zij staan op het programma.

In het totaal presenteert Festival Circolo: The Alternative 11 voorstellingen waarvan vier (wereld) premières. Kaarten zijn vanaf vrijdag 9 oktober te koop via de website van Festival Circolo. Tickets kosten van € 5,- tot € 20,-. Voor meer informatie over het programma www.festivalcircolo.nl.

Festival Circolo probeert later dit jaar nog een aantal van de oorspronkelijk geprogrammeerde internationale producties naar Tilburg te halen voor Festival Circolo The Alternative 2

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Cultureel Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands