Wist je dat één op de tien Nederlanders last heeft van ernstige eenzaamheid? Het onderwerp is door de coronacrisis actueler dan ooit en toch vinden we het moeilijk om er met elkaar over te praten. Op woensdag 31 maart om 20.00 uur presenteren TivoliVredenburg en stadslab RAUM een openhartig interview met de Vlaamse psychiater Dirk de Wachter door Rachel Rosier (bekend van o.a. NPO3) over eenzaamheid.

Waar komt het taboe en de schaamte rondom eenzaamheid precies vandaan? Wat is het verschil tussen eenzaam zijn en alleen zijn? Dit en meer komt terug in het live gesprek dat vanuit TivoliVredenburg wordt gestreamd.

Dirk De Wachter

NRC noemde hem één van de popsterren van de psychiatrie, hij noemt zichzelf ook weleens ‘verdrietdokter’: Dirk De Wachter; psychiater, schrijver en hoogleraar. Voor Dirk De Wachter is eenzaamheid de rode draad in zijn werk. “ Mensen zeggen mij dat ik de enige ben tegen wie ze nog durven te spreken, de enige die nog luistert. En dan denk ik: laten we dat toch vooral als samenleving doen. ”

Muziek en theater

Naast het gesprek tussen De Wachter en Rosier geeft Ozan Aydogan een muzikaal spoken word intermezzo en sluit theatermaker Marjon Moed, o.a. bekend van de BNNVARA documentaireserie ‘Single’, de avond af met een korte performance.

Voor je verder leest...

Steeds meer mensen en instellingen zijn lid. Omdat ze onafhankelijke cultuurjournalistiek belangrijk vinden.
Word ook lid, kijk hier:

Tickets

Het programma is online te volgen via de website van TivoliVredenburg. Tickets voor de livestream zijn vanaf 17 februari voor €7,50 incl. servicekosten verkrijgbaar via de website van TivoliVredenburg.

Over het programma

Dit programma maakt onderdeel uit van Living Apart Together, een expositie en programma van stadslab RAUM. Samen met creatieve makers, bewoners en maatschappelijke organisaties doet RAUM onderzoek naar de toenemende eenzaamheid in steden. De openluchtexpositie is t/m 7 maart vrij toegankelijk en coronaproof te bezoeken.

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!
Laat weten wat je ervan vindt
Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

Foto bovenaan:
Scroll naar top