Meteen naar de inhoud

Eenzaamheid: een live interview met psychiater Dirk De Wachter door TV- presentator Rachel Rosier

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Wist je dat één op de tien Nederlanders last heeft van ernstige eenzaamheid? Het onderwerp is door de coronacrisis actueler dan ooit en toch vinden we het moeilijk om er met elkaar over te praten. Op woensdag 31 maart om 20.00 uur presenteren TivoliVredenburg en stadslab RAUM een openhartig interview met de Vlaamse psychiater Dirk de Wachter door Rachel Rosier (bekend van o.a. NPO3) over eenzaamheid.

Waar komt het taboe en de schaamte rondom eenzaamheid precies vandaan? Wat is het verschil tussen eenzaam zijn en alleen zijn? Dit en meer komt terug in het live gesprek dat vanuit TivoliVredenburg wordt gestreamd.

Dirk De Wachter

NRC noemde hem één van de popsterren van de psychiatrie, hij noemt zichzelf ook weleens ‘verdrietdokter’: Dirk De Wachter; psychiater, schrijver en hoogleraar. Voor Dirk De Wachter is eenzaamheid de rode draad in zijn werk. “ Mensen zeggen mij dat ik de enige ben tegen wie ze nog durven te spreken, de enige die nog luistert. En dan denk ik: laten we dat toch vooral als samenleving doen. ”

Muziek en theater

Naast het gesprek tussen De Wachter en Rosier geeft Ozan Aydogan een muzikaal spoken word intermezzo en sluit theatermaker Marjon Moed, o.a. bekend van de BNNVARA documentaireserie ‘Single’, de avond af met een korte performance.

Tickets

Het programma is online te volgen via de website van TivoliVredenburg. Tickets voor de livestream zijn vanaf 17 februari voor €7,50 incl. servicekosten verkrijgbaar via de website van TivoliVredenburg.

Over het programma

Dit programma maakt onderdeel uit van Living Apart Together, een expositie en programma van stadslab RAUM. Samen met creatieve makers, bewoners en maatschappelijke organisaties doet RAUM onderzoek naar de toenemende eenzaamheid in steden. De openluchtexpositie is t/m 7 maart vrij toegankelijk en coronaproof te bezoeken.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands