Meteen naar de inhoud

Taskforce culturele en creatieve sector: open de culturele sector!

Cultuurpers ledenservice

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een bijpassend lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door laten plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.


De Taskforce culturele en creatieve sector roept het kabinet op om consequent beleid te voeren met betrekking tot de verschillende sectoren en gaat ervan uit dat:

– nu commerciële doorstroomlocaties (zoals de Bijenkorf) heropenen, ook culturele doorstroomlocaties als musea, monumenten en presentatieinstellingen de deuren kunnen openen.
– nu binnensporten weer kan, ook actieve kunst- en cultuurbeoefening weer mogelijk is. Deze zorgen net als sport voor een goede mentale gezondheid en weerbaarheid en dragen zo bij aan het welzijn en welbevinden van mensen.
– nu het onderwijs al open is en cultuureducatie op scholen als onderwijsactiviteit alweer mogelijk is sinds maandag 10 januari, ook cultuureducatie die plaatsvindt op locatie, zoals bij centra voor de kunsten, muziekscholen en volksuniversiteiten, weer open kan.

De Taskforce culturele en creatieve sector heeft het kabinet gisteravond in een persberichtopgeroepen tot een aanpak waarbij de basis beleidsreflex niet meer ‘sluiten’ hoeft te zijn, maar ‘veilig openblijven’. Voorspelbare en inzichtelijke coronamaatregelen zijn noodzakelijk, waarbij duidelijk is bij welke risicostadia welke maatregelen in werking treden. Ook is een directe koppeling noodzakelijk van coronamaatregelen aan financiële steun aan alle schakels in de culturele keten: organisaties én makers/zzp’ers.

Iedereen hunkert naar ontsnapping aan deze pandemie: culturele organisaties, medewerkers en vrijwilligers zijn er klaar voor om hun publiek weer te ontvangen!

1 reactie op “Taskforce culturele en creatieve sector: open de culturele sector!”

Reacties zijn gesloten.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur