Beeldverslag: Ellen Segeren

Een paar jaar geleden schreef de Grieks-Nederlandse componiste Calliope Tsoupaki liederen met pianobegeleiding voor de Griekse zangeres Nena Venetsanou. Enkele hiervan bewerkte Tsoupaki voor de vier koperblazers van de Rotterdam Philharmonic Brass Soloists en de vier zangers van het Egidius Kwartet, waarvan voor deze gelegenheid de tenorpartij wordt ingevuld door Marcel Beekman. Voor hem schreef Tsoupaki ook een aantal sololiederen met vier koperblazers. De meeste liederen zijn getoonzette gedichten van Konstantínos Kaváfis.

Zaterdag 12 juni repeteerden zij in De Doelen voor het concert dat ze maandag 14 juni in het Ketelhuis van de Westergasfabriek geven. De Dodo ging er even kijken. Naast tenor Marcel Beekman zijn te horen altus Peter de Groot, bariton Hans Wijers en bas Donald Bentvelsen van het Egidius Kwartet, en Ad van Zon, flugelhorn, André Heuvelman, trompet, Ben van Dijk, bastrombone en Pierre Volders, trombone.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login
Enhanced by Zemanta

9 REACTIES

  1. Beste Ellen, het concert van Calliope Tsoupaki is vanavond niet in het Ketelhuis, maar in het prachtige Zaha Hadid Paviljoen in de Gashouder op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam! Er zijn nog een paar kaarten; meld je aan de kassa in de Gashouder een uur voor aanvang.

Comments are closed.