Beeldverslag: Ellen Segeren

Een paar jaar geleden schreef de Grieks-Nederlandse componiste liederen met pianobegeleiding voor de Griekse zangeres Nena Venetsanou. Enkele hiervan bewerkte Tsoupaki voor de vier koperblazers van de Rotterdam Philharmonic Brass Soloists en de vier zangers van het Egidius Kwartet, waarvan voor deze gelegenheid de tenorpartij wordt ingevuld door . Voor hem schreef Tsoupaki ook een aantal sololiederen met vier koperblazers. De meeste liederen zijn getoonzette gedichten van Konstantínos Kaváfis.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Zaterdag 12 juni repeteerden zij in De Doelen voor het concert dat ze maandag 14 juni in het Ketelhuis van de Westergasfabriek geven. ging er even kijken. Naast tenor Marcel Beekman zijn te horen altus Peter de Groot, bariton Hans Wijers en bas Donald Bentvelsen van het Egidius Kwartet, en Ad van Zon, flugelhorn, André Heuvelman, trompet, Ben van Dijk, bastrombone en Pierre Volders, trombone.

Foto bovenaan:
Enhanced by Zemanta

9 reacties op “‘Calliope schrijft hele essentiële noten.’ Première Greek Love Songs van Calliope Tsoupaki #hf10”

  1. Avatar
    Benien van Berkel

    Beste Ellen, het concert van Calliope Tsoupaki is vanavond niet in het Ketelhuis, maar in het prachtige Zaha Hadid Paviljoen in de Gashouder op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam! Er zijn nog een paar kaarten; meld je aan de kassa in de Gashouder een uur voor aanvang.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top