U  lag natuurlijk met zijn allen in de rij voor die legendarische Richard III van Orkater met muziek van Tom Waits. Of u had zich opgesloten bij het kleine zaal juweeltje ‘Till the fat lady sings’ van , of u wilde gewoon geen aflevering van O O Cherso en The Voice of Holland missen. Enfin: nu weet u wat u gemist heeft, want terwijl u dus elders zat kozen Clairy Polak (voorzitter), Andreas Fleischmann (vice-voorzitter), , Marcel ‘t Sas, Gieske Bienert, Chiel Kattenbelt, Lucia van Heteren, Wil Hildebrand, Inge Imelman en Hein Janssen voor iets anders.

Dit zijn volgens hen de 10 voorstellingen die tot de absolute top van het Nederlandse horen. Onze vraag (in de comments graag uw aantwoord: kunt u zich een beetje vinden in deze keuze?

Grote zaal:

De Mexicaanse Hond i.s.m. Olympique Dramatique – Bij het kanaal naar links

Hummelinck Stuurman Theaterproducties – De Kus

Toneelgroep en – Kinderen van de zon

Toneelgroep Amsterdam en Producties – Al mijn zonen

– Natives II

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Kleine zaal:

Paard – FREETOWN

Het Nationale Toneel – Emilia Galotti

mightysociety – mightysociety8

Het Nationale Toneel/Laura van Dolron – Sartre zegt sorry

De Toneelmakerij & Firma Rieks Swarte – De storm

Van 1 t/m 10 september 2011 zijn deze voorstellingen te zien in het Theaterfestival, dat zich traditioneel afspeelt rond het Amsterdamse Leidseplein. Samen met zoveel mogelijk van de vorostellingen waarin acteurs zijn genomineerd voor een van de persoonlijke toneelprijzen die de dit jaar voor het eerst ook bepaalt. Dat zijn grotendeels andere voorstellingen dan de stukken die in de selectie staan. Die vermaledijde Richard III opent bijvoorbeeld het festival, omdat Gijs hoofdrolspeler Scholten van Aschat dus genomineerd is voor de hoofdprijs.

Foto bovenaan:

1 reactie op “Tien theatervoorstellingen die u volgens de jury van het Nederlands Theaterfestival niet had mogen missen. Mee eens?”

  1. Avatar

    Al mijn zonen was mijn absolute favoriet!
    Alex van Warmerdam en Kinderen van de zon waren ook erg goed. Van de kleine zaal heb ik van de selectie te weinig gezien om een goed oordeel te vellen.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top