U  lag natuurlijk met zijn allen in de rij voor die legendarische Richard III van Orkater met muziek van Tom Waits. Of u had zich opgesloten bij het kleine zaal juweeltje ‘Till the fat lady sings’ van Oostpool, of u wilde gewoon geen aflevering van O O Cherso en The Voice of Holland missen. Enfin: nu weet u wat u gemist heeft, want terwijl u dus elders zat kozen Clairy Polak (voorzitter), Andreas Fleischmann (vice-voorzitter), Marijn Lems, Marcel ‘t Sas, Gieske Bienert, Chiel Kattenbelt, Lucia van Heteren, Wil Hildebrand, Inge Imelman en Hein Janssen voor iets anders.

Dit zijn volgens hen de 10 voorstellingen die tot de absolute top van het Nederlandse toneel horen. Onze vraag (in de comments graag uw aantwoord: kunt u zich een beetje vinden in deze keuze?

Grote zaal:

De Mexicaanse Hond i.s.m. Olympique Dramatique – Bij het kanaal naar links

Hummelinck Stuurman Theaterproducties – De Kus

Toneelgroep Amsterdam en NTGent – Kinderen van de zon

Toneelgroep Amsterdam en Toneelschuur Producties – Al mijn zonen

Wunderbaum – Natives II

Kleine zaal:

Dood Paard – FREETOWN

Het Nationale Toneel – Emilia Galotti

mightysociety – mightysociety8

Het Nationale Toneel/Laura van Dolron – Sartre zegt sorry

De Toneelmakerij & Firma Rieks Swarte – De storm

Van 1 t/m 10 september 2011 zijn deze voorstellingen te zien in het Theaterfestival, dat zich traditioneel afspeelt rond het Amsterdamse Leidseplein. Samen met zoveel mogelijk van de vorostellingen waarin acteurs zijn genomineerd voor een van de persoonlijke toneelprijzen die de jury dit jaar voor het eerst ook bepaalt. Dat zijn grotendeels andere voorstellingen dan de stukken die in de selectie staan. Die vermaledijde Richard III opent bijvoorbeeld het festival, omdat Gijs hoofdrolspeler Scholten van Aschat dus genomineerd is voor de hoofdprijs.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

1 REACTIE

  1. Al mijn zonen was mijn absolute favoriet!
    Alex van Warmerdam en Kinderen van de zon waren ook erg goed. Van de kleine zaal heb ik van de selectie te weinig gezien om een goed oordeel te vellen.

Comments are closed.