Ruben Brugman interviewt Russel Maliphant over the Rodin Project

“I love it when movement moves people”, zegt de Britse choreograaf Russel Maliphant in dit interview na afloop van de voorstelling The Rodin Project. In de Hekmanfoyer van de Utrechtse Stadsschouwburg voelde onze collega van Danspubliek.nl de maker ven the Rodin Project aan de tand over zijn drijfveren.

foto: Laurent Philippe

Interessant is wat Maliphant te zeggen heeft over het eerste deel van zijn dansstuk, dat door sommige kenners als te klassiek en voorspelbaar werd afgewezen. Vanwege het decor, dat de rotsige natuur van veel van Rodins werk weerspiegelt, moesten de dansers erg voorzichtig bewegen. Om de schuine vlakken begaanbaar te houden waren ze voorzien van kussens en matrassen, en dat leidde tot een heel ander soort danstaal.

Het hele interview vindt u hier.

Foto bovenaan: