Omdat de regering het hele circuit van productiehuizen en vervolgopleidingen om zeep heeft geholpen, zijn zeven theaters in het gat gesprongen. Zij slaan de handen inéén om een aantal ‘jonge’ makers in staat te stellen om toch hun werk te ontwikkelen. Door van tevoren al een aantal voorstellingen te kopen een een klein ontwikkelbudget ter beschikking te stellen kunnen zij met zijn zevenen per seizoen twee makers aan het werk zetten.

Het gaat om De Rotterdamse Schouwburg, Frascati in Amsterdam, aan het Spui in , De Verkadefabriek in , in Groningen,  de Toneelschuur in Haarlem en Theater Kikker in Utrecht. Voor het seizoen 2013 en 2014 presenteren de theaters twee coproducties. “Schwalbe speelt buiten” van het mimegezelschap Schwalbe gaat in het najaar van 2013 in première. Voorjaar 2014 maakt de jonge regisseur Thibaud Delpeut een enscenering van “Caligula” van Albert Camus.

De titel van het samenwerkingsverband heet ‘De Coproducers’, waarbij een hint niet lijkt uitgesloten naar de bekende film (en ) The Producers, over twee Broadwayproducers die proberen  te gaan aan een musical over Hitler.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

 

Foto bovenaan:
Thibaud Delpeut
Scroll naar top