Een sitcom hebben ze al. De vrouwen. Girls is een doorslaand succes, dus wie beter dan de licht snobby Girls-ster Jemima Kirke kan uitleggen waarom vrouwen uit de kunst weggehouden zijn? Inderdaad. Niemand, dachten ze bij het nogal innovatief opererende Tate, en dus lieten ze haar op een vrolijke, maar ook trefzekere manier uitleggen waar het misging tussen de kunstwereld en de vrouwen, en wat eraan te doen is.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Bitter weinig, erkent ook deze actrice, die regelmatig met een een penseel op tv te zien is. We kunnen alleen maar zorgen dat we het vanaf nu beter doen. En blijven doen. Vrouwen domineren immers al zeker de laatste vier decennia in de kunsten. Als het niet veel langer is.

 

Foto bovenaan:
Judith Leyster: serenade
Scroll naar top