Toen ik twee weken geleden schreef over de Nederlandse introductie van Dolby Cinema konden nog weinig titels voor dit nieuwe bioscoopformaat worden genoemd. Daar komt nu snel verandering in. Inside Out, Tomorrowland en San Andreas krijgen gezelschap van andere Hollywood-blockbusters.

De Tom Cruise-actiefilm Mission: Impossible – Rogue Nation (de vijfde in de serie) is nu ook beschikbaar in dit superbeeldformaat, naast een versie voor het al vertrouwde IMAX en uiteraard de gewone bioscoopversie. Dolby Cinema werkt met laserprojectie die een superscherp beeld mogelijk maakt met ongeëvenaard grote contrastdiepte. Dus meer detail in de helderste wolkenluchten en de diepste schaduwen. In dit geval toegepast op een nieuw avontuur van vrijbuiter en geheim agent Ethan Hunt (Cruise). Klassiek ogende actie en stuntwerk met stevige knipogen en zo mogelijk nog schimmiger tegenstanders dan in de vorige afleveringen. Opvallend is ook dat niet voor 3D is gekozen.

Andere aangekondigde titels met een versie voor Dolby Cinema zijn de sci-fi-komedie Pixels, Everest en de nieuwe Hunger Games.

Wereldwijd zijn er op dit moment omstreeks tien bioscopen die Dolby Cinema kunnen vertonen, waaronder de twee JT-zalen in Hilversum en Eindhoven.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login