Dolby Cinema gaat het echt worden: M:i5 nu ook in laserscherp beeld. Meer op komst.

Toen ik twee weken geleden schreef over de Nederlandse introductie van Dolby Cinema konden nog weinig titels voor dit nieuwe bioscoopformaat worden genoemd. Daar komt nu snel verandering in. , Tomorrowland en San Andreas krijgen gezelschap van andere -blockbusters.

De Tom Cruise-actiefilm Mission: Impossible – Rogue Nation (de vijfde in de ) is nu ook beschikbaar in dit superbeeldformaat, naast een versie voor het al vertrouwde IMAX en uiteraard de gewone bioscoopversie. werkt met laserprojectie die een superscherp beeld mogelijk maakt met ongeëvenaard grote contrastdiepte. Dus meer detail in de helderste wolkenluchten en de diepste schaduwen. In dit geval toegepast op een nieuw avontuur van vrijbuiter en geheim agent Ethan Hunt (Cruise). Klassiek ogende en stuntwerk met stevige knipogen en zo mogelijk nog schimmiger tegenstanders dan in de vorige afleveringen. Opvallend is ook dat niet voor is gekozen.

Andere aangekondigde titels met een versie voor Dolby Cinema zijn de sci-fi-komedie Pixels, Everest en de nieuwe Hunger Games.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Wereldwijd zijn er op dit moment omstreeks tien bioscopen die Dolby Cinema kunnen vertonen, waaronder de twee JT-zalen in Hilversum en .

Scroll naar top