Toneelschuur, Don Carlos (toneel)

Nina Spijkers brengt Friedrich Schillers klassieke toneelstuk terug tot de kern. Geen overdadig decor dat het Spaanse hof verbeeldt, maar doeken die laag voor laag afgepeld worden. speellijst

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

M31 Foundation, Nederlandse Reisopera, Theater na de Dam, Der Kaiser von Atlantis (opera)

Veertig jaar na de wereldpremière in Theater Bellevue wordt Victor Ullmanns Der Kaiser von Atlantis opnieuw uitgevoerd. De opera, in 1944 geschreven in concentratiekamp Terezín is een niet mis te verstane allegorie op Hitler en nog altijd pijnlijk actueel. Na 4 mei slechts viermaal te zien. Lees hier een interview met regisseur Robin Coops. speellijst

De Nationale Opera, Don Giovanni (opera)

Zou het boegeroep voor een regisseur ooit luider hebben geklonken dan tien jaar geleden, toen het regisseursduo Wieler en Morabito Mozarts Don Giovanni presenteerde in een decor met louter bedden waarbij iedereen constant op het podium aanwezig was? De Nationale Opera brengt nu de – overigens ook niet louter positief ontvangen – versie die Claus Guth maakte voor de Salzburger Festspiele 2008 , die alleen al interessant is om te zien hoe groot de verschillen in regieopvatting kunnen zijn. speellijst

Voor je verder leest...

Steeds meer mensen en instellingen zijn lid. Omdat ze onafhankelijke cultuurjournalistiek belangrijk vinden.
Word ook lid, kijk hier:

Toneelgroep Oostpool, Het lijden van de jonge Werther (toneel/jeugd)

Sturm und Drang. Zelden sprak een (brieven)roman zozeer de tijdgeest aan als Goethe’s Het lijden van de jonge Werther. Toneelgroep Oostpool maakt er een coming of age voorstelling van met dertig jongeren. De Romantische liefde is een wreed idee…

oostpool_hetlijden_liggend_72dpi_RGB_foto_kristavanderniet_2015_3f96d4139851e6bfefc44f871528f720

Operadagen Rotterdam, Parsifal (opera/locatietheater/dans/game)

Wagners laatste en meest mystieke opera als een game? Op meerdere locaties? Dat en heel veel meer biedt Parsifal (The Grand Opera) van regisseur Arlon Luijten. Dans, moderne en klassieke muziek, games én locatietheater smelten samen. speellijst

 

Foto bovenaan:
Scroll naar top