Meteen naar de inhoud

T2 Trainspotting op #Berlinale – Kan nostalgie ook punk zijn?

Hij is terug. Ewan McGregor als Mark Renton, de strijdlustige junkie die twintig jaar geleden een nieuw leven begon door zijn vrienden in de steek te laten. Nu treft hij eerst zijn oude makker Spud (Ewan Bremner) aan met een plastic zak vol kots over zijn hoofd. Dan stapt hij zijn jongenskamer met aandoenlijk treintjesbehang binnen en zet voorzichtig een van zijn LP's van vroeger op. Een rauwe rock verscheurt de stilte. Een kwart seconde later rukt hij geschrokken de naald van de plaat. Terugkij...

Je kunt nu inloggen om verder te lezen!

Welkom in het archief van Cultuurpers! Als lid heb je toegang tot alle, meer dan 3000 berichten die we sinds onze oprichting in 2009 hebben geplaatst!

(Recente berichten (jonger dan drie maanden) zijn voor iedereen te lezen, dankzij onze leden!)

Word lid, of log hieronder in:

Leo Bankersen

Leo Bankersen schrijft over film sinds Chinatown en Night of the Living Dead. Recenseerde als freelance filmjournalist lange tijd voor de GPD. Is nu, onder andere, een van de vaste bijdragers aan De Filmkrant. Breekt graag een lans voor kinderfilms, documentaires en films uit niet-westerse landen. Andere specialiteiten: digitale zaken en filmeducatie.Bekijk alle berichten van deze auteur