Muzikantenvereniging heeft de crisis tot nu toe overleefd, ondanks het feit dat de twee zalen niet gebruikt konden worden, repetitieruimtes vervielen en de bar niet open kon. Mattijs van der Woerd, bariton, vertelt erover in onze /. Hoe dat kan, zo’n klein dat zo sterk staat? Het geheim, dat ook Cultuurpers overeind houdt, en dat deze maand ook in de New York Times werd opgemerkt: een kleine, maar zeer toegewijde groep is het nieuwe model in tijden van . En daarna. Zij houden de zaal overeind en stellen de musici in staat om door te gaan.

Beste lezer: Donaties zijn welkom!
Je kunt dit verhaal gratis lezen. Dat kan dankzij donaties van lezers. Jij mag dus ook helemaal zelf bepalen wat dit verhaal je waard is.
Ondersteun deze auteur!

Laat je waardering voor dit verhaal blijken.

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maandag 1 juni gaan de zalen weer open, en zoals overal in Nederland, slechts voor een klein dat van elkaar verwijderd moet zijn, niets mag drinken en ook  niet naar de WC mag. Het wordt nog niet echt een feestje, deze estafette van vijtienminutenconcerten, maar dat is voor musici als Mattijs slechts een klein probleem in het grote feest om weer te mogen spelen.

Dat geldt alleen niet voor Mattijs zelf: hij is zanger en zijn talent is epidemiologisch riskant verklaard. Hij is zich dus aan het omscholen. Een van de bijwerkingen van COVID-19 die niet door iedereen gezien werd.

Luister naar zijn verhaal:

Of kijk wanneer je tijd hebt:

Foto bovenaan:

Over de auteur van dit verhaal:


Laat je waardering voor dit verhaal blijken.

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Scroll naar top