In de manier waarop mensen soms proberen geen antwoord proberen te geven op een vraag, liggen grappige antwoorden besloten. Dirk van Delft wist als directeur van Museum Boerhaave een slordige 1 miljoen euro binnen te hengelen uit de markt. Daarmee werd hij meteen lieveling van Rutte’s kabinet. Na twee keer doorvragen blijkt dat hij eigenlijk vindt dat er teveel wilde dingen in podiumkunsten gebeuren, en dat dat wel eens de reden zou kunnen zijn waarom ze zo hard zijn aangepakt. Maar we hebben dat vast verkeerd verstaan. 🙂

Wild zijn ze in ieder geval niet geweest bij de om Boerhaave te redden. De aanpak is even helder als weinig gebruikt in de podiumkunstsector: niet zielig doen en werken vanuit je kracht. Zo zorg je dat mensen met je mee gaan doen, in plaats van dat ze in hun eentje jou gaan helpen. In vriendschap moet je, kortom, investeren. En in familie ook.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Ook dit is weer een uit de interviews die we in vriendschappelijke samenwerking met wecross maakten op het , eind mei in de Rotterdamse Doelen. De rest van de interviws vindt u hier.

Foto bovenaan:
Scroll naar top