Inmiddels is onderstaand bericht bevestigd. Maar we koesteren onze primeurs graag. Vandaar.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Het fusiegebeuren in en rond het Amsterdamse Muziektheater, waar ballet, opera en theater eendrachtig samen gaan werken, leverde natuurlijk ook een stoelendansje op. Zo kondigde Stijn Schoonderwoerd bijvoorbeeld een maandje of wat geleden aan dat hij iets anders ging doen, en dus was Het Nationale Ballet op zoek naar een nieuwe zakelijk leider. Die schijnt nu gevonden te zijn in Janine Dijkmeijer, zo vernamen wij in de wandelgangen van het immer gonzende Holland Festival.

Dijkmeijer was na een lange carrière als artistiek directeur van dansfilmfestival Cinedans en algemeen directeur van het dansgezelschap van Nicole Beutler toe aan iets nieuws. Beide clubs kregen een positief advies van de Amsterdamse kunstraad, dus dat was een mooie mijlpaal. Een carrière als website-designer, haar andere talent, was daarop een iets minder sprankelend vooruitzicht.

Enfin. Maandag 25 juni is er een persbericht en mooie foto’s enzo. En dan is de vrouw die ooit als danseres werkte bij legendarische makers als Krisztina de Chatel, P Selwyn Norton en Piet Rogie de nieuwe zakelijke baas van ‘s lands eerste balletgezelschap.

Zo vertelde ons althans de kuchende trenchcoat in de parkeergarage van de Stopera.

Mooie move zou dat zijn voor deze duizendpoot, die na de harde tijden als adviseur van de Raad voor Cultuur én Fonds Podiumkunsten toe was aan iets luchtigers.

Foto bovenaan:
Scroll naar top