Meteen naar de inhoud

“Janine Dijkmeijer naar Nationale Ballet”

Inmiddels is onderstaand bericht bevestigd. Maar we koesteren onze primeurs graag. Vandaar.

Het fusiegebeuren in en rond het Amsterdamse Muziektheater, waar ballet, opera en theater eendrachtig samen gaan werken, leverde natuurlijk ook een stoelendansje op. Zo kondigde Stijn Schoonderwoerd bijvoorbeeld een maandje of wat geleden aan dat hij iets anders ging doen, en dus was Het Nationale Ballet op zoek naar een nieuwe zakelijk leider. Die schijnt nu gevonden te zijn in Janine Dijkmeijer, zo vernamen wij in de wandelgangen van het immer gonzende Holland Festival.

Dijkmeijer was na een lange carrière als artistiek directeur van dansfilmfestival Cinedans en algemeen directeur van het dansgezelschap van Nicole Beutler toe aan iets nieuws. Beide clubs kregen een positief advies van de Amsterdamse kunstraad, dus dat was een mooie mijlpaal. Een carrière als website-designer, haar andere talent, was daarop een iets minder sprankelend vooruitzicht.

Enfin. Maandag 25 juni is er een persbericht en mooie foto’s enzo. En dan is de vrouw die ooit als danseres werkte bij legendarische makers als Krisztina de Chatel, P Selwyn Norton en Piet Rogie de nieuwe zakelijke baas van ’s lands eerste balletgezelschap.

Zo vertelde ons althans de kuchende trenchcoat in de parkeergarage van de Stopera.

Mooie move zou dat zijn voor deze duizendpoot, die na de harde tijden als adviseur van de Raad voor Cultuur én Fonds Podiumkunsten toe was aan iets luchtigers.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5€ / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18€ / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36€ / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands