Meteen naar de inhoud

Legendarische filmcriticus Roger Ebert overleden

Het zal wennen zijn om hij het aanklikken van 'external review' op de Internet Movie Database niet meer de naam van Roger Ebert tegen te komen. Deze legendarische criticus die 46 jaar lang schreef voor de Chicago Sun-Times overleed donderdag op 70-jarige leeftijd. Twee dagen geleden nam hij na een elf jaar lange strijd tegen kanker afscheid op zijn website met de woorden 'I'll see you at the movies'.

Ebert was een van de weinige filmcritici die wereldwijd bekendheid en waardering genoot. Wars...

Je kunt nu inloggen om verder te lezen!

Welkom in het archief van Cultuurpers! Als lid heb je toegang tot alle, meer dan 3000 berichten die we sinds onze oprichting in 2009 hebben geplaatst!

(Recente berichten (jonger dan drie maanden) zijn voor iedereen te lezen, dankzij onze leden!)

Word lid, of log hieronder in:

Leo Bankersen

Leo Bankersen schrijft over film sinds Chinatown en Night of the Living Dead. Recenseerde als freelance filmjournalist lange tijd voor de GPD. Is nu, onder andere, een van de vaste bijdragers aan De Filmkrant. Breekt graag een lans voor kinderfilms, documentaires en films uit niet-westerse landen. Andere specialiteiten: digitale zaken en filmeducatie.Bekijk alle berichten van deze auteur