Wie kan het verhaal van Deventer vertellen? Solliciteren mag. En als je de commissie weet te overtuigen kun je voor drie jaar een aardig salaris toucheren. Als directeur van het eerste museale productiehuis ter wereld.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

U leest het goed. Kort nadat de VVD samen met de PVV de eigen vaderlandse cultuur om zeep hielp door onder meer alle theater- en muziekproductiehuizen van de begroting te schrappen, komt Deventer met een ‘museaal productiehuis’. Want, zo zegt deze stad: ambities om een groots en meeslepend idee van een Stedelijk Museum van Deventer nieuw leven in te blazen, en in dat hoogstwaarschijnlijk veel te dure gebouw alle lokale collecties onder te brengen, zijn onmogelijk. Waarom niet een flexibele organisatie zonder al teveel personeel , maar met ideeën en een pot geld om creatieve mensen en het Speelgoedmuseum met het publiek samen te brengen. Dat heet vanaf nu dus het Deventer Verhaal.

Briljant idee. Dachten we. Dus dat is ook de reden waarom we bij hoge uitzondering een link plaatsen naar een vacature, zonder dat iemand ons daar heel erg dik voor betaald heeft.

Komt ervan als je iets nieuws doet.

En wie weet, als het idee van een museaal productiehuis aanslaat, gaan ze zoiets ook wel weer eens doen voor de andere kunsten. Niet aan Halbe Zijlstra vertellen, natuurlijk.

Vacature Directeur_stadsintendant

https://cultureelpersbureau.nl//wp-content/uploads/2014/07/Vacature-Directeur_stadsintendant.pdf

 

 

Foto bovenaan:
Scroll naar top