Meteen naar de inhoud

Doorbraak? ‘Mad Max: Fury Road’ favoriet van internationale filmcritici

Voor wie meent dat filmcritici te weinig waardering hebben voor blockbusters en actiefilms hier een opbeurend bericht. De FIPRESCI Grand Prix van de internationale federatie van filmcritici gaat dit jaar naar Mad Max: Fury Road.

493 Leden van deze organisatie wezen in een poll Fury Road als winnaar aan. George Millers vierde deel van zijn post-apocalyptische fantasie versloeg daarmee de drie andere finalisten: The Assassin (Hou Hsiao-Hsien), Son of Saul (László Nemes) en Taxi Teheran (Jafar P...

Je kunt nu inloggen om verder te lezen!

Welkom in het archief van Cultuurpers! Als lid heb je toegang tot alle, meer dan 3000 berichten die we sinds onze oprichting in 2009 hebben geplaatst!

(Recente berichten (jonger dan drie maanden) zijn voor iedereen te lezen, dankzij onze leden!)

Word lid, of log hieronder in:

Leo Bankersen

Leo Bankersen schrijft over film sinds Chinatown en Night of the Living Dead. Recenseerde als freelance filmjournalist lange tijd voor de GPD. Is nu, onder andere, een van de vaste bijdragers aan De Filmkrant. Breekt graag een lans voor kinderfilms, documentaires en films uit niet-westerse landen. Andere specialiteiten: digitale zaken en filmeducatie.Bekijk alle berichten van deze auteur