Meteen naar de inhoud

EYE Filmmuseum laat het revolutionaire jaar 1968 herleven. Maar was de vernieuwingsgolf al niet veel eerder begonnen?

Bepaal zelf de waarde!

We bieden je dit verhaal gratis aan. Om dat te kunnen doen hebben we jouw steun nodig.
Lees het verhaal, bepaal zelf onderaan wat dit verhaal je waard is. En doneer. Zo blijft deze site bestaan.


1968 was niet alleen het jaar van de vliegende Parijse straatstenen. Het was ook het jaar van gewelddadige rassenrellen in Amerika, van Russische tanks in Praag, van activistische filmmakers en Tsjechisch surrealisme. Die indringende beelden, plus de door The Silverfaces vertolkte onovertroffen rock van die tijd, kwamen voorbij op de veelbelovende openingsavond van 1968: You Say You Want a Revolution. Een prachtig en groot opgezet programma met films en talkshows waarmee EYE Filmmuseum een maand...

Je kunt nu inloggen om verder te lezen!

Welkom in het archief van Cultuurpers! Als lid heb je toegang tot alle, meer dan 3000 berichten die we sinds onze oprichting in 2009 hebben geplaatst!

(Recente berichten (jonger dan drie maanden) zijn voor iedereen te lezen, dankzij onze leden!)

Word lid, of log hieronder in:

Leo Bankersen

Leo Bankersen schrijft over film sinds Chinatown en Night of the Living Dead. Recenseerde als freelance filmjournalist lange tijd voor de GPD. Is nu, onder andere, een van de vaste bijdragers aan De Filmkrant. Breekt graag een lans voor kinderfilms, documentaires en films uit niet-westerse landen. Andere specialiteiten: digitale zaken en filmeducatie.Bekijk alle berichten van deze auteur