Een beetje medelijden was wel op zijn plek tijdens de behandeling van de cultuurbegroting in de Tweede Kamer. Thierry Aartsen, de kersverse cultuurwoordvoerder van de VVD, had zijn huiswerk nog steeds niet gedaan en kreeg daarom vreselijk op zijn mijter van de collega-cultuurwoordvoerders in de Tweede Kamer. En daarna ook nog eens van de minister. Mocht hij rond elf uur ‘s ochtends op maandag 19 november nog iets over hebben gehad van de bravoure waarmee hij vrijdag 16 november in de Volkskrant de populistische VVD-lijn had ingezet, om 15:32 was daar niets meer van over. Alle punten waarmee hij namens de partij van de premier had willen scoren bleken niet relevant, onwaar, allang uitgevoerd of toch al in de planning te liggen.

De Kamer liet hem wegkomen met een troostprijs. Het Fonds Cultuurparticipatie, dat precies bedoeld is voor de carnavalsvereniging van Zundert waarvoor Aartsen zich inzette, zal bij de subsidies voor immaterieel erfgoed nog meer extra aandacht hebben voor ‘volkscultuur’. Deden ze al, maar nu nog meer meer. Aartsen trots. Toen de minister hem op het matje riep over zijn aanval op de elite van het Concertgebouw krabbelde hij volledig terug. Zij, ook met Brabantse roots, zou graag met hem het carnaval bezoeken, als hij met haar naar het Concertgebouw zou komen. Daarop volgde een wat gênant grapje over franse wijn van de VVD’er, waarop de minister chagrijnig terug beet dat ze daar best vaak VVD’ers tegenkwam.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login