Het was een prettig uit de hand gelopen flashmob: volgens de politie stonden er rond 12 uur tegen de 3000 mensen op het Malieveld in . Jonge mensen, vooral: studenten van de Haagse Kunstacademie en het Consevatorium. Maar dat is niet genoeg om het Malieveld een vol gevoel te geven. Uit alle hoeken van het land waren jonge kunststudenten en -liefhebbers naar Den Haag getogen voor wat we dan maar een preventieve demonstratie zullen noemen. En dat hielp dus wel. Het leek opeens vol, daar. Op dat weiland in Den Haag.

Accordeon-studente Sofie de Klerk zette een facebookpagina live uit woede over de bezuinigingen op het cultuurbudget van 200 miljoen, die waren vastgelegd in het gedoogakkoord tussen de rechtsliberale , het Christendemocratische en de populistisch-rechtse .

De woede en verbijstering bij veel beoefenaars van kunstvakken, en bij veel liefhebbers, over deze maatregelen die per saldo de kunstwereld onevenredig hard treffen ten opzichte van andere sectoren, is groot.

Voor wie er niet bij was hebben we wat beeld en geluidsmateriaal verzameld. Eerst de mooie flashmob, tegenover de Kunstacademie.

Dan de de organisatie: Sofie vertelt over haar Facebook-avontuur.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Daarna de drummer van de Steamrollers, die uw verslaggever aanzag voor een Haagse Harrie, en die dat eigenlijk ook was. Maar dan weer niet. Een voorbijganger was hij wel.
Steamrollers

En tot slot Jette Kleinsma, omdat ze het verhaal goed samenvatte, en ze hoe dan ook een bevlogen wilde houden.

Dan wachten wij vervolgens af waar het deze herfst en winter allemaal verder toe gaat .

Het journaal van de op vrijdagmiddag toonde wat beelden van een vriendelijk opstootje, een uur na afloop van de demonstratie, en 2 kilometer van het Malieveld. Één persoon is gearresteerd wegens het opsteken van een middelvinger, zo vernamen wij. Dit vond plaats ongeveer anderhalf uur na het einde van de officiële demonstratie.

Foto bovenaan:
O, ja: Je hoeft geen lid te zijn om dit te kunnen lezen. We hebben wel leden nodig om dit te kunnen schrijven. Word daarom nu lid.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top