Meteen naar de inhoud

De Dodo herleeft voor Holland Festival editie 2011 #HF11

Deze week barst het Holland Festival los en wij zijn erbij. We maken met een flink team professionele journalisten een Dodo Festivaldagkrant, zoals we dat eerder ook deden voor bijvoorbeeld Springdance en De Internationale Keuze van de Rotterdamse Schouwburg. We volgen het festival op de voet om nieuws te brengen wanneer het zich voordoet. We gaan voorstellingen zien waar anderen niet heen gaan, of kijken met andere ogen naar stukken die iedereen toch al gaat zien. Onze recensenten schrijven recensies, maar vertellen ook op camera wat ze hebben meegemaakt en gaan zo mogelijk ook de discusie met een optredende artiest niet uit de weg. Onafhankelijk, kritisch en betrokken.

De afgelopen weken zijn enkele van onze reporters al op weg gegaan, op zoek naar wat het festival in petto heeft. Fransien van der Putt zag in Rouen de dansvoorstelling Nya, waarin hiphop, moderne dans uit Frankrijk en Algerijnse straatcultuur met elkaar samenvloeien tot een Arabisch lentestuk. Leo Bankersen zag de films van Schlingensief en Spalding Gray en vroeg zich af wat de twee getormenteerde zielen elkaar te vertellen zouden hebben als ze elkaar hadden ontmoet. Wijbrand Schaap sprak in Antwerpen met Elizabeth Lecompte van de Wooster Group over Tennessee Williams en Daniël Bertina toog naar Berlijn voor een vooruitblik op Schlingensiefs Via Intolleranza.

Later deze maand kunt u ook nog bijdragen verwachten onder anderen Maarten Baanders, Margriet PrinssenHenri Drost, Jacob Haagsma, Rianne van der Molen en Lonneke Regter.

Volg de Dodo Festivaldagkrant op twitter en facebook of laat de krant via email thuisbezorgen.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5€ / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18€ / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36€ / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands