en het Nederlands fonds hebben vandaag de oprichting van een nieuw fonds bekend gemaakt. Dit moet hulp bieden aan medewerkers aan - en -producties die door stil zijn komen te liggen. stelt hiervoor 1 miljoen euro beschikbaar. Een bedrag vergelijkbaar met het budget van een kleine Nederlandse speel.

Dit maakt deel uit van een breder pakket van maatregelen dat internationaal aanbiedt. Het is daarmee onderdeel van een fonds van 100 miljoen dollar die heeft vrijgemaakt voor aan medewerkers in de creatieve sector wereldwijd.

fonds

Zowel als het fonds hopen dat ook andere partijen gaan bijdragen. Doel is de infrastructuur van Nederlandse makers en aanverwante professionals te behouden.

, directeur van het fonds, spreekt in een persbericht van ‘fantastisch nieuws’. “Als Fonds stellen we ons tot doel de productiviteit van de Nederlandse wereld door te laten gaan. We willen zorgen dat de hele keten zo in stand blijft dat er komend najaar en later ook nog mooie Nederlandse producties te zien zijn. We zijn enthousiast over de van voor - en -professionals, naast de recent aangekondigde van het Ministerie van , Cultuur en voor de bredere cultuursector.”

“We willen daarom ons steentje bijdragen om diegenen te helpen die onze het hardst nodig hebben in deze ongekende tijden.”

Goed om te weten Goed om te weten
De regeling wordt komende week verder uitgewerkt en gepubliceerd op de website van het fonds: www.filmfonds.nl

 

Foto bovenaan:
Scroll naar top